Beirut Cafe

förstklassig libanesisk catering i Stockholm | 08-21 20 25

LIBANESISK CATERING

Libanesisk catering - smaka på Mellanöstern

Libanon brukar kallas för det lilla landet med det stora köket. Det ligger väldigt mycket i detta. I och med att landet är placerat vid kusten så är fisk och skaldjur ett självklart inslag i vårt kök. Detsamma kan sägas om grönsaker då Libanon är ett av få länder i Mellanöstern som saknar öken. Aubergine, kikärtor, persilja, oliver, citron, mynta, koriander, olivolja och kummin är typiska exempel på råvaror, kryddor och livsmedel som används i det libanesiska köket.

 libanesisk matlagning

Vi har tagit den traditionella libanesiska matlagningen och blandat den med de mer sofistikerade tillagningsmetoderna som kännetecknar det nordeuropeiska köket. Resultatet är beroendeframkallande och vi garanterar att varje tugga du tar kommer att följas av ytterligare en- och en till- och ännu en… Libanesisk mat har en förmåga att väcka matminnet till liv och där man ofta längtar efter nästa måltid.

En upplevelse för alla sinnen 

För oss handlar mat lika mycket om en upplevelse som om att bli mätt. Alla sinnen ska tillfredsställas; ögonen möts av en spektakulär dukning full av explosiva färger, smaklökarna får känna härliga, fräscha smaker och luktsinnet tillfredsställs av alla dofter som harmoniserar med varandra. Till detta så spelar sällskapet en stor roll. Du avnjuter den libanesiska maten i goda vänners lag. Det är den bästa kryddan en måltid kan få.

Maten vi serverar tillagas alltid av noggrant utvalda råvaror och livsmedel och i vår catering så kan du välja mellan både varma och kalla rätter. Vill du ha det lilla extra och verkligen bjuda i mellanöstern till ditt hem så kompletterar du med magdansöser och vattenpipor.

Meze är ett självklart inslag i vår matkultur och påminner om det svenska smörgåsbordet eller om den spanska tapasen. Smårätter, röror, bröd och andra härligheter serveras antingen varmt eller kallt. Ett bra val och en fin introduktion till det libanesiska köket som du kan prova genom vår catering.


Ett urval av Varma Mezerätter:

 • Sojok - Stekt libanesisk nötfärskorv som serveras med grönsaker och olivolja.

 • Jowaneh Moklieh - marinerade stekta kycklingvingar

 • Fatayer - piroger med bladspenat, lök och citron

 • Sambosek - Piroger fyllda med nötfärs, lök och citron

 • Falafel - klassisk friterad kikärtsröra som kryddas med kummin


Ett urval av kalla mezerätter:

 • Moutabbal Batinzian - röra på aubergine, sesampasta, citron och vitlök

 • Labneh: yoghurt kryddad på klassisk libanesiskt vis

 • Mhamara: Krossade valnötter som blandas i en kryddstark paprikarelish och granatäppelsirap.

 • Warak Inab: Ris och grönsaksfyllda vinblad som toppas med mynta, citron och olivolja.
   

Till dessa rätter - och många fler - så kan du även välja en libanesisk klassiker i form av Gat Mashawi: en grillmix av kyckling, oxfilé och nötfärs - serverade på spett.Vi sköter catering till din fest på ett smidigt och effektivt sätt!